Over ons

wat?

Een zadenbibliotheek is een bibliotheek waar je gratis zaadjes kunt lenen en inleveren. Je hoeft trouwens niet dezelfde zaadjes in te leveren als dat je opgehaald hebt, het mogen ook zaadjes van een andere soort zijn. Met zaadjes die je overhebt zijn wij ook blij. Je mag max. 4 zakjes zaad per keer meenemen.

 

voor wie?

Iedereen die wel eens wat zaadjes wil uitproberen, kan bij de zadenbibliotheek terecht. Je hoeft geen abonnement af te sluiten, je hoeft geen tuin te hebben bij tuindersvereniging Ons Genot, je hoeft zelfs geen groene vingers te hebben, ook die kun je kweken.

Wat wel handig is om te hebben: is de behoefte om zaden te gaan opkweken, voor je tuin, de boomspiegel voor je huis, op je balkon, voor vrienden of buren, het maakt niet uit. 

 

door wie?

Een groep vrouwen, tuinders bij Ons Genot, zijn begonnen met de zadenbieb Utrecht. Zij hebben overal en nergens informatie verzameld en zijn lid geworden van Zadenbibliotheek Nederland. Tot dusver wordt de kantine van Ons Genot gebruikt om zaden te verzamelen en kun daar kun je ook zaden ophalen.

 

waar?

Bij tuindersvereniging Ons Genot, 2e Polderweg 5 in Utrecht. De tuindersvereniging heeft een ruimte beschikbaar gesteld waar de zadenbieb zich definitief kan vestigen. De ruimte is ondertussen leeg gehaald en er wordt verbouwd. Zodra de ruimte klaar is vindt er een officiele opening plaats.

 

openingstijden

Wij zijn iedere zaterdag geopend van 11 - 13.30 uur. Voorlopig vind je ons nog in de kantine van Ons Genot.

 

 

De zadenbibliotheek wordt mogelijk gemaakt met subsidie van:

 

 

 

 

Met z'n allen maken we de wereld groener en diverser!

 

Vrijwilligers nodig

Het is natuurlijk vreselijk leuk dat we nu een zadenbieb in Utrecht hebben! 

We hebben vrijwilligers nodig om de zaadjes in te pakken en de bieb open te houden.

Heb jij nog een paar uurtjes over, om 1 keer in de zoveel tijd te helpen? 

Laat het ons weten, info@zadenbibliotheekutrecht.nl

Abonneer

Ben jij geinteresseerd in de zadenbibliotheek in Utrecht en wil je op de hoogte blijven van wat we allemaal doen, schrijf je dan snel in....

E-mail *